Aici puteti accesa ultimul numar al revistei FORMULA AS.

cure_pentru_tratament_cu_produse_naturale.pdf | |
File Size: | 9311 kb |
File Type: |
OBICEIURI BENEFICE PENTRU CREIER
Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Cititul, întâlnirile cu oameni dragi, muzica bună, ciocolata, dar mai ales dansul țin creierul sănătos”
Creierul se îmbolnăvește din cauza noastră, pentru că nu știm să protejăm această „bijuterie”. Îmbolnăvirea creierului apare și atunci când ne izolăm în tabletă, în Facebook și în telefon, dar și pentru că nu facem câteva exerciții simple de respirație imediat după trezire.
Creierul suferă și dacă avem un mic dejun agitat, dacă mâncăm pe drum sau vorbind la telefon, dacă îl supunem unui efort continuu, fără să-i dăm nimic în schimb, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, la interviurile Libertatea Live.
„Creierul are nevoie de aer curat, de mâncare sănătoasă, fără grăsime, dar cu un dulce bun, precum mierea. Creierului îi place ciocolata, are nevoie de apă, dar cel mai mult și mai mult îi place zâmbetul”, spune medicul care peste 50 de ani a operat creiere.
Profesor doctor Alexandru Vlad Ciurea a fost ani 10 ani directorul Spitalului de Urgență Bagdasar-Arseni, în care a lucrat 50 de ani. Neurochirurgul a făcut aproape 23.000 de operații pe creier, iar 17 ani a operat numai copii, cel mai mic având două zile.
Ne îmbolnăvim pentru că nu vorbim, pentru că ne izolăm
„Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăvește. Ați văzut cum traversează acum oamenii? Cu ochii tot pe Facebook. Noi suntem făcuți să trăim în grup, nu izolați”, mai spune neurochirurgul Vlad Ciurea.
Primii pași pentru un creier sănătos sunt foarte simpli și la îndemâna tuturor. Ne trezim devreme, facem câteva exerciții de repirație și bem două pahare de apă la temperatura camerei.
„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămân. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei.
Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare”, mai spune neurochirurgul.
În timpul somnului, creierul nu doarme, ci funcționează ca să țină în activitate organele interne. Dar, mai face ceva foarte important. Dacă un om se culcă având în minte o problemă importantă pe care nu știe cum să o rezolve, a doua zi dimineața are și răspunsul.
„A doua zi găsești rezolvarea. Deci, creierul a făcut conexiunea între gândire, judecată, memorie, iar dimineața ai ideea pe masă, pentru că mintea este liniștită. Deci, să nu stai nedormit”, subliniază profesorul Vlad Ciurea.
Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place ciocolata neagră
Țigările au același efect negativ asupra creierulului ca și asupra inimii. Micul dejun trebuie să fie liniștit, nu pe fugă și în picioare.
„Micul dejun trebuie luat în liniște, fără scandal, fără claxoane, fără a fi pe fugă, nu în picioare, fără elementele din jur care să te disturbe, fără țigară. Să fie mai mult decât o relaxare, să fie o plăcere. Pledez pentru sucul de dimineață, din citrice, caroten și altele, care aduc și energie, și oligoelemente, care ajută la transmiterea în interiorul creierul. Este foarte important!”, subliniază Vlad Ciurea.
Neurochirurgul mai spune că este mai sănătoasă pentru creier carnea cu puține calorii decât slănina.
„Da, este rău pentru creier să mănânci carne. Dar, în cantități mici, carnea este perfect bună pentru întreg organismul. Cea mai bună este carnea cu calorii puține. Carnea de curcan și de pește sunt cele mai bune. Creierul nu acceptă grăsimea, nu acceptă slană. O dată, de sărbători, merge. Dar, în rest, nu duce la nimic bun”, mai spune medicul.
Creierul nu suportă grăsimea, dar îi place dulcele. Nu orice dulce este însă bun, pentru că zahărul, de exemplu, îi face rău prin modificările chimice pe care le produce.
„Este de acord cu ciocolata cât mai neagră, non-siropată, merge perfect cât mai fresh. Apoi, cacao. Creierul iubește mierea, ca dulce”, explică neurochirurgul.
Prânzul trebuie să fie echilibrat, altfel sângele se ocupă prioritar de digestie
Medicul Vlad Ciurea atenţionează că mesele nu trebuie să umple stomacul, pentru că, așa, sângele se ocupă mai mult de digestie. În plus, neurochirurgul pledează pentru o hidratare cât mai bună cu apă, nu cu sucuri acidulate. Somnul este și el foarte important pentru sănătatea creierului.
„Nu este bine să mâncăm la prânz mult, pentru că tot sângele se duce în stomac, creierul rămâne ischemizat și ne apucă somnul. Cine vrea să lucreze, trebuie să mănânce foarte puțin la prânz. Pledez pentru apă la temperatura camerei, nu sucuri acidulate. Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”, mai spune medicul.
Cel mai bun prieten al creierul este zâmbetul
Medicul atrage atenția că cel mai bun prieten al creierului nu este Facebook-ul, ci este zâmbetul. De aceea, este foarte important să alungăm tristețea, monotonia și să reușim să ne bucurăm.
Memoria nu trebuie lăsată să zacă
Uitarea, considerată boala vârstnicului, apare tot mai des la adultul tânăr și nu o putem trece cu vederea. Pentru a nu permite bolii uitării, Alzheimer, să se instaleze, creierul trebuie activat. Dialogul direct cu oamenii este foarte important.
„Să exersăm creierul, să vorbim în grup, să fim deschiși, să nu fim interiorizați. Să ne plimbă, să facem călătorii, să urmărim lucruri care ne plac, să stăm în lume, să facem cuvinte încrucișate, puzzle. Să nu stăm pe loc, adică mintea să meargă încontinuu. Să scriem, să citim. Merg circuitele, merge mintea, merge memoria. Memoria nu trebuie lăsată să zacă.
Mișcarea face foarte bine pentru creier. Este foarte importantă. Dacă ne mișcăm, existăm. Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune profesorul Ciurea.
Durerile de cap zilnice pot fi cauza îmbolnăvirii creierului
Persoanele care au zilnic dureri de cap trebuie să facă RMN, pentru că unele dureri cedează la calmante și altele nu.
„Sindroamele migrenoase atestă modificarea vascularizației cerebrale. Acestea trebuie investigate. Cea mai bună investigație este RMN, care descoperă dacă este leziune. O durere de cap care crește în intensitate arată că este ceva în cutia craniană care apasă pe structurile nervoase, dacă nu cedează la un calmant cam trei zile. Durerea crește în intesitate și nu ai o explicație, atunci neapărat faci RMN”, adaugă profesorul Ciurea.
Din cauza oboselii poate apărea accidentul vascular cerebral
În zilele noastre, tot mai mulți oameni suferă de epuizare nervoasă, pentru că solicită prea mult sistemul nervos. Creierul este prea solicitat, alimentația este departe de ceea ce are nevoie, somnul este insuficient, iar în final, din cauza oboselii, poate apărea accidentul vascular cerebral, spune neurochirurgul.
În timpul somnului, creierul mobiliează un grup de „curățitori” care adună „gunoaiele” creierului și îndepărtează toate elementele nocive.
„Dacă au timp să-și facă treaba în timpul somnului, suntem frumoși și sănătoși. Dacă nu pot curăța, gunoaiele se acumulează și, crescând, opresc comunicarea între sinapse. Le-a blocat, și acesta este primul pas spre Alzheimer. Un somn bun la adult trebuie să dureze peste șase ore. Atunci curăță creierul de gunoaie. Trebuie să ne ducem la culcare la ora 22.00, cu toate închise, TV și calculatoare, cu o carte frumoasă de literatură. Cel mai bun somn este între 22.00 și 24.00. Este dovedit”, mai spune neurochirurgul.
Accidentul vascular cerebral la tineri este rezultatul unei vieți dezordonate
Accidentul vascular cerebral la tineri este tot mai frecvent și apare din cauza solicitării extreme a creierului, pe fondul consumului de alcool, de tutun, a lipsei somnului, a alimentației dezordonate și a oboselii.
„AVC-ul este tot mai frecvent la tineri, dintr-o viață destrăbălată. Solicităm creierul și dăm exact ceea ce nu îi place: țigari, alcool, care modifică metabolismul celulei nervoase, internet și suprasolicitare nervoasă. Toate obosesc creierul, iar de la oboseală și până la AVC, nu mai este decât un pas. De exemplu, Stela Popescu a făcut AVC. Agitația, pierderea vorbirii, starea de oboseală, o mână mai slabă, piciorul care scapă, sunt semnale neurologice pentru un AVC”, mai spune neurochirurgul.
Școala trebuie să fie o plăcere, altfel creierul obosește și clachează
Elevii sunt obligați să facă multe lecții, muncesc multe ore pe zi la teme, uneori mai mult decât adulții. De aceea, foarte mulți obosesc și clachează în timp.
„Foarte multe lecții, o greșeală totală de educație. Am urmărit o premiantă, clasa a VI-a, când a ajuns acasă. A aruncat ghiozdanul cu atâta ură pe pat și a fugit fericită la joacă. Dominanța în creier a fost joaca. Memoria copilului este încărcată inutil. Școala trebuie să placă, altfel creierul a obosit, i s-a cerut prea mult. Trebuie să facă lecții de plăcere. Campioni ajungem din plăcere. Să păstrăm plăcerea de mișcare, altfel sunt blocați în internet și cu burtica mare”, mai spune neurochirurgul.
Medicul le transmite românilor „să creadă că sunt mai deștepți decât restul Europei, că mâncarea noastră este mai bună, iar peisajele noastre mai frumoase”.
Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Cititul, întâlnirile cu oameni dragi, muzica bună, ciocolata, dar mai ales dansul țin creierul sănătos”
Creierul se îmbolnăvește din cauza noastră, pentru că nu știm să protejăm această „bijuterie”. Îmbolnăvirea creierului apare și atunci când ne izolăm în tabletă, în Facebook și în telefon, dar și pentru că nu facem câteva exerciții simple de respirație imediat după trezire.
Creierul suferă și dacă avem un mic dejun agitat, dacă mâncăm pe drum sau vorbind la telefon, dacă îl supunem unui efort continuu, fără să-i dăm nimic în schimb, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, la interviurile Libertatea Live.
„Creierul are nevoie de aer curat, de mâncare sănătoasă, fără grăsime, dar cu un dulce bun, precum mierea. Creierului îi place ciocolata, are nevoie de apă, dar cel mai mult și mai mult îi place zâmbetul”, spune medicul care peste 50 de ani a operat creiere.
Profesor doctor Alexandru Vlad Ciurea a fost ani 10 ani directorul Spitalului de Urgență Bagdasar-Arseni, în care a lucrat 50 de ani. Neurochirurgul a făcut aproape 23.000 de operații pe creier, iar 17 ani a operat numai copii, cel mai mic având două zile.
Ne îmbolnăvim pentru că nu vorbim, pentru că ne izolăm
„Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăvește. Ați văzut cum traversează acum oamenii? Cu ochii tot pe Facebook. Noi suntem făcuți să trăim în grup, nu izolați”, mai spune neurochirurgul Vlad Ciurea.
Primii pași pentru un creier sănătos sunt foarte simpli și la îndemâna tuturor. Ne trezim devreme, facem câteva exerciții de repirație și bem două pahare de apă la temperatura camerei.
„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămân. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei.
Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare”, mai spune neurochirurgul.
În timpul somnului, creierul nu doarme, ci funcționează ca să țină în activitate organele interne. Dar, mai face ceva foarte important. Dacă un om se culcă având în minte o problemă importantă pe care nu știe cum să o rezolve, a doua zi dimineața are și răspunsul.
„A doua zi găsești rezolvarea. Deci, creierul a făcut conexiunea între gândire, judecată, memorie, iar dimineața ai ideea pe masă, pentru că mintea este liniștită. Deci, să nu stai nedormit”, subliniază profesorul Vlad Ciurea.
Creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar îi place ciocolata neagră
Țigările au același efect negativ asupra creierulului ca și asupra inimii. Micul dejun trebuie să fie liniștit, nu pe fugă și în picioare.
„Micul dejun trebuie luat în liniște, fără scandal, fără claxoane, fără a fi pe fugă, nu în picioare, fără elementele din jur care să te disturbe, fără țigară. Să fie mai mult decât o relaxare, să fie o plăcere. Pledez pentru sucul de dimineață, din citrice, caroten și altele, care aduc și energie, și oligoelemente, care ajută la transmiterea în interiorul creierul. Este foarte important!”, subliniază Vlad Ciurea.
Neurochirurgul mai spune că este mai sănătoasă pentru creier carnea cu puține calorii decât slănina.
„Da, este rău pentru creier să mănânci carne. Dar, în cantități mici, carnea este perfect bună pentru întreg organismul. Cea mai bună este carnea cu calorii puține. Carnea de curcan și de pește sunt cele mai bune. Creierul nu acceptă grăsimea, nu acceptă slană. O dată, de sărbători, merge. Dar, în rest, nu duce la nimic bun”, mai spune medicul.
Creierul nu suportă grăsimea, dar îi place dulcele. Nu orice dulce este însă bun, pentru că zahărul, de exemplu, îi face rău prin modificările chimice pe care le produce.
„Este de acord cu ciocolata cât mai neagră, non-siropată, merge perfect cât mai fresh. Apoi, cacao. Creierul iubește mierea, ca dulce”, explică neurochirurgul.
Prânzul trebuie să fie echilibrat, altfel sângele se ocupă prioritar de digestie
Medicul Vlad Ciurea atenţionează că mesele nu trebuie să umple stomacul, pentru că, așa, sângele se ocupă mai mult de digestie. În plus, neurochirurgul pledează pentru o hidratare cât mai bună cu apă, nu cu sucuri acidulate. Somnul este și el foarte important pentru sănătatea creierului.
„Nu este bine să mâncăm la prânz mult, pentru că tot sângele se duce în stomac, creierul rămâne ischemizat și ne apucă somnul. Cine vrea să lucreze, trebuie să mănânce foarte puțin la prânz. Pledez pentru apă la temperatura camerei, nu sucuri acidulate. Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”, mai spune medicul.
Cel mai bun prieten al creierul este zâmbetul
Medicul atrage atenția că cel mai bun prieten al creierului nu este Facebook-ul, ci este zâmbetul. De aceea, este foarte important să alungăm tristețea, monotonia și să reușim să ne bucurăm.
Memoria nu trebuie lăsată să zacă
Uitarea, considerată boala vârstnicului, apare tot mai des la adultul tânăr și nu o putem trece cu vederea. Pentru a nu permite bolii uitării, Alzheimer, să se instaleze, creierul trebuie activat. Dialogul direct cu oamenii este foarte important.
„Să exersăm creierul, să vorbim în grup, să fim deschiși, să nu fim interiorizați. Să ne plimbă, să facem călătorii, să urmărim lucruri care ne plac, să stăm în lume, să facem cuvinte încrucișate, puzzle. Să nu stăm pe loc, adică mintea să meargă încontinuu. Să scriem, să citim. Merg circuitele, merge mintea, merge memoria. Memoria nu trebuie lăsată să zacă.
Mișcarea face foarte bine pentru creier. Este foarte importantă. Dacă ne mișcăm, existăm. Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune profesorul Ciurea.
Durerile de cap zilnice pot fi cauza îmbolnăvirii creierului
Persoanele care au zilnic dureri de cap trebuie să facă RMN, pentru că unele dureri cedează la calmante și altele nu.
„Sindroamele migrenoase atestă modificarea vascularizației cerebrale. Acestea trebuie investigate. Cea mai bună investigație este RMN, care descoperă dacă este leziune. O durere de cap care crește în intensitate arată că este ceva în cutia craniană care apasă pe structurile nervoase, dacă nu cedează la un calmant cam trei zile. Durerea crește în intesitate și nu ai o explicație, atunci neapărat faci RMN”, adaugă profesorul Ciurea.
Din cauza oboselii poate apărea accidentul vascular cerebral
În zilele noastre, tot mai mulți oameni suferă de epuizare nervoasă, pentru că solicită prea mult sistemul nervos. Creierul este prea solicitat, alimentația este departe de ceea ce are nevoie, somnul este insuficient, iar în final, din cauza oboselii, poate apărea accidentul vascular cerebral, spune neurochirurgul.
În timpul somnului, creierul mobiliează un grup de „curățitori” care adună „gunoaiele” creierului și îndepărtează toate elementele nocive.
„Dacă au timp să-și facă treaba în timpul somnului, suntem frumoși și sănătoși. Dacă nu pot curăța, gunoaiele se acumulează și, crescând, opresc comunicarea între sinapse. Le-a blocat, și acesta este primul pas spre Alzheimer. Un somn bun la adult trebuie să dureze peste șase ore. Atunci curăță creierul de gunoaie. Trebuie să ne ducem la culcare la ora 22.00, cu toate închise, TV și calculatoare, cu o carte frumoasă de literatură. Cel mai bun somn este între 22.00 și 24.00. Este dovedit”, mai spune neurochirurgul.
Accidentul vascular cerebral la tineri este rezultatul unei vieți dezordonate
Accidentul vascular cerebral la tineri este tot mai frecvent și apare din cauza solicitării extreme a creierului, pe fondul consumului de alcool, de tutun, a lipsei somnului, a alimentației dezordonate și a oboselii.
„AVC-ul este tot mai frecvent la tineri, dintr-o viață destrăbălată. Solicităm creierul și dăm exact ceea ce nu îi place: țigari, alcool, care modifică metabolismul celulei nervoase, internet și suprasolicitare nervoasă. Toate obosesc creierul, iar de la oboseală și până la AVC, nu mai este decât un pas. De exemplu, Stela Popescu a făcut AVC. Agitația, pierderea vorbirii, starea de oboseală, o mână mai slabă, piciorul care scapă, sunt semnale neurologice pentru un AVC”, mai spune neurochirurgul.
Școala trebuie să fie o plăcere, altfel creierul obosește și clachează
Elevii sunt obligați să facă multe lecții, muncesc multe ore pe zi la teme, uneori mai mult decât adulții. De aceea, foarte mulți obosesc și clachează în timp.
„Foarte multe lecții, o greșeală totală de educație. Am urmărit o premiantă, clasa a VI-a, când a ajuns acasă. A aruncat ghiozdanul cu atâta ură pe pat și a fugit fericită la joacă. Dominanța în creier a fost joaca. Memoria copilului este încărcată inutil. Școala trebuie să placă, altfel creierul a obosit, i s-a cerut prea mult. Trebuie să facă lecții de plăcere. Campioni ajungem din plăcere. Să păstrăm plăcerea de mișcare, altfel sunt blocați în internet și cu burtica mare”, mai spune neurochirurgul.
Medicul le transmite românilor „să creadă că sunt mai deștepți decât restul Europei, că mâncarea noastră este mai bună, iar peisajele noastre mai frumoase”.
BENEFICIILE CURMALELOR
Incredibil – chiar și 1 curmală cauzează un proces ireversibil în organism
Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce. Și pe lângă toate, ele au și proprietăți curative.
Doctorii au stabilit că scăzuta cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul doar a câtorva curmale, foamea va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe.
La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorita triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.
Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin dela 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci consumați-le fără griji in loc de dulce și nu veți avea probleme cu cântarul.
Specialiștii susțin ca 10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura nevoiea zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect de studii îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Printre care:
Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
Incredibil – chiar și 1 curmală cauzează un proces ireversibil în organism
Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce. Și pe lângă toate, ele au și proprietăți curative.
Doctorii au stabilit că scăzuta cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul doar a câtorva curmale, foamea va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe.
La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorita triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.
Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin dela 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci consumați-le fără griji in loc de dulce și nu veți avea probleme cu cântarul.
Specialiștii susțin ca 10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura nevoiea zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect de studii îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Printre care:
- Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății;
- Curmalele conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din organismul omului;
- Curmalele – leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult mai folositoare decât caviarul;
- Curmalele conțin substanțe ce contribuie încordării puternice a mușchilor uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros;
- Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;
- Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcționarea și dezvoltarea normală a sistemului muscular;
- Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
- La stresuri mentale.Se consideră ca curmalele uscate influențează pozitiv asupra creierului, mărind productivitatea lui cu 20% si mai mult;
- La epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce puterea și energia;
- La bolile cailor respiratorii;
- La bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;
- La anemie;
- La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
- La mărirea cantității spermei la bărbați;
- La impotența;
- La rău de mare;
- La răceală;
- La prevenirea pierderii sarcinii;
- Pentru fortificarea pereților capilarelor;
- Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;
- Pentru îmbunătățirea vederii;
- Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;
- Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;
- Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
- Pentru stoparea sîngerării gingiilor;
- Pentru micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;
- Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
- La sindromul premenstrual al femeilor;
- La reglarea conținutului de zahăr în singe;
- La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
- La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasul.

PRESOPUNCTURA PALMEI
Nu esti in apele tale si vrei sa iesi din starea asta sau pur si simplu te simti coplesit si vrei sa te eliberezi? De azi inainte nu mai este nevoie sa mergi la farmacie sa cumperi diverse medicamente pentru a-ti elimina aceste simptome.
Pentru a scapa cat mai repede de aceste probleme, este necesar sa inveti sa folosesti o metoda japoneza foarte simpla prin intermediul careia vei scapa, in maxim 5 minute, de tot ceea ce te apasa.
Trebuie doar sa exerciti o presiune constanta asupra anumitor puncte de pe mana ta stanga.
Tehnica este destul de simpla : cu ajutorul degetului mare si aratator de la mana dreapta, exercita o presiune constanta, timp de aproximativ 1 minut, asupra urmatoarelor 4 puncte situate intre degetele de la mana stanga (vezi foto) astfel:
- Presiune intre degetul mare si aratator – eliminarea starii de greata, a durerilor de cap, a migrenelor precum si a fricii;
- Presiune intre degetul aratator si mijlociu – eliminarea starilor de rau asociate unei raceli, a durerilor articulare, a durerilor musculare, a durerilor dentare precum si a stresului;
- Presiune intre degetul mijlociu si inelar – eliminarea durerilor de stomac, a durerilor de rinichi si ficat precum si a sentimentelor de furie;
- Presiune intre degetul inelar si degetul mic – elimnarea durerilor menstruale, a durerilor de spate precum si a sentimentelor de tristete.
Avem un sistem complex de structura a energiei, si tot corpul nostru reactioneaza la schimbari bruste de emotie.
Aceste emotii ruleaza prin diferite organe iar degetele sunt considerate a fi „telecomanda” lor.
Sfat suplimentar: In timpul exercitarii presiunii pe acele puncte, este necesar sa inspirati si sa expirati cat mai adanc.
"Ceea ce nu imbratisam nu putem vindeca, ceea ce nu iubim nu putem cunoaste, ceea ce nu acceptam nu putem intelege, ceea ce nu pretuim nu putem avea..."
Stimularea unui punct special situat pe degetul mijlociu scade imediat tensiunea arteriala si elimina orice durere.
De fiecare data cand nu te simti bine, apasa acest loc si tineti-l apasat timp de aproximativ un minut. Acest procedeu iti va scadea imediat tensiunea arteriala si iti va calma orice durere.
Tehnica respectiva este utilizata de puscasii marini care sunt raniti in timpul misiunilor. Procedeul le calmeaza durerile si le trezeste simturile astfel incat acestia sa fie capabili sa ajunga la baza militara unde pot primi ingrijirile medicale adecvate.
Puteti gasi acest punct pe degetul mijlociu al oricarei maini. Iata cum trebuie sa procedati:
- Identificarea lui este simpla, asa cum este ilustrat in imaginea de mai sus;
- Dupa ce l-ati gasit, luati un creion sau un pix si exercitati o presiune puternica pe acest punct;
- Presiunea trebuie sa fie suportabila ca durere, si sa dureze timp de 1 minut. Veti vedea ca este un punct destul de dureros insa nu trebuie sa va lasati;
- La final veti vedea efectele.
Iata ce efecte va avea aceasta procedura dupa un minut:
- va regla tensiunea arteriala;
- va elimina durerile de spate;
- va oferi un impuls de energie organismului;
- iti va trezi sentimentul de fericire.
Desigur, aceasta tehnica nu trateaza bolile de inima sau alte boli cronice insa este o metoda destul de eficienta pe care o ai la indemana atunci cand esti la birou, in timpul orelor de lucru si pur si simplu nu sti ce sa faci pentru a-ti elimina starile de rau sau pentru a-ti calma durerile.
25.10.2015
Nu esti in apele tale si vrei sa iesi din starea asta sau pur si simplu te simti coplesit si vrei sa te eliberezi? De azi inainte nu mai este nevoie sa mergi la farmacie sa cumperi diverse medicamente pentru a-ti elimina aceste simptome.
Pentru a scapa cat mai repede de aceste probleme, este necesar sa inveti sa folosesti o metoda japoneza foarte simpla prin intermediul careia vei scapa, in maxim 5 minute, de tot ceea ce te apasa.
Trebuie doar sa exerciti o presiune constanta asupra anumitor puncte de pe mana ta stanga.
Tehnica este destul de simpla : cu ajutorul degetului mare si aratator de la mana dreapta, exercita o presiune constanta, timp de aproximativ 1 minut, asupra urmatoarelor 4 puncte situate intre degetele de la mana stanga (vezi foto) astfel:
- Presiune intre degetul mare si aratator – eliminarea starii de greata, a durerilor de cap, a migrenelor precum si a fricii;
- Presiune intre degetul aratator si mijlociu – eliminarea starilor de rau asociate unei raceli, a durerilor articulare, a durerilor musculare, a durerilor dentare precum si a stresului;
- Presiune intre degetul mijlociu si inelar – eliminarea durerilor de stomac, a durerilor de rinichi si ficat precum si a sentimentelor de furie;
- Presiune intre degetul inelar si degetul mic – elimnarea durerilor menstruale, a durerilor de spate precum si a sentimentelor de tristete.
Avem un sistem complex de structura a energiei, si tot corpul nostru reactioneaza la schimbari bruste de emotie.
Aceste emotii ruleaza prin diferite organe iar degetele sunt considerate a fi „telecomanda” lor.
Sfat suplimentar: In timpul exercitarii presiunii pe acele puncte, este necesar sa inspirati si sa expirati cat mai adanc.
"Ceea ce nu imbratisam nu putem vindeca, ceea ce nu iubim nu putem cunoaste, ceea ce nu acceptam nu putem intelege, ceea ce nu pretuim nu putem avea..."
Stimularea unui punct special situat pe degetul mijlociu scade imediat tensiunea arteriala si elimina orice durere.
De fiecare data cand nu te simti bine, apasa acest loc si tineti-l apasat timp de aproximativ un minut. Acest procedeu iti va scadea imediat tensiunea arteriala si iti va calma orice durere.
Tehnica respectiva este utilizata de puscasii marini care sunt raniti in timpul misiunilor. Procedeul le calmeaza durerile si le trezeste simturile astfel incat acestia sa fie capabili sa ajunga la baza militara unde pot primi ingrijirile medicale adecvate.
Puteti gasi acest punct pe degetul mijlociu al oricarei maini. Iata cum trebuie sa procedati:
- Identificarea lui este simpla, asa cum este ilustrat in imaginea de mai sus;
- Dupa ce l-ati gasit, luati un creion sau un pix si exercitati o presiune puternica pe acest punct;
- Presiunea trebuie sa fie suportabila ca durere, si sa dureze timp de 1 minut. Veti vedea ca este un punct destul de dureros insa nu trebuie sa va lasati;
- La final veti vedea efectele.
Iata ce efecte va avea aceasta procedura dupa un minut:
- va regla tensiunea arteriala;
- va elimina durerile de spate;
- va oferi un impuls de energie organismului;
- iti va trezi sentimentul de fericire.
Desigur, aceasta tehnica nu trateaza bolile de inima sau alte boli cronice insa este o metoda destul de eficienta pe care o ai la indemana atunci cand esti la birou, in timpul orelor de lucru si pur si simplu nu sti ce sa faci pentru a-ti elimina starile de rau sau pentru a-ti calma durerile.
25.10.2015
15.10.2015 - Dictionarul plantelor de leac...citeste cartea
30.09.2015 - Leacuri din bătrâni...citeste articolul
19.05.2015 - Detalii biologice mai puțin cunoscute...citește articolul
08.04.2015 - Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor, cauzele subtile ale îmbolnăvirilor, Jacques Martel...citește articolul
08.04.2015 - Despre mintea umană...citește articolul
18.01.2015 - 6 alimente alcaline...citeste articolul
24.03.2014 - 8 efecte ale televizorului asupra organismului uman ... citeste articolul
24.03.2014 - scapati de dureri ... citeste articolul
24.03.2014 - Cura de sanatate ... citeste articolul
24.02.2014 - Sfaturi pentru sanatate ... citeste articolul
05.03.2014 - Plantele vindecatoare ale dacilor ... citeste articolul
05.03.2014 - Beneficiile miezului de nuca ... citeste articolul
Dieta dupa metabolism...citeste articolul
Cauzele aparitiei bolilor in medicina chineza...citeste articolul
Combinarea corecta a alimentelor...citeste articolul
Detoxifierea naturala a colonului...citeste articolul
Beneficiile ardeiului iute ...citeste articolul
Scrumbia de Dunare...citeste articolul
Remedii pentru sanatate...citeste articolul
Despre industria medicamentelor
Interviu cu Richard J.Roberts: "...productia farmaceutica este mai degraba interesata nu sa va vindece pe dumneavoastra, ci sa va ia mai multi bani, asa ca, dintr-o data, cercetarea respectiva este deviata catre descoperirea de medicamente care nu va vindeca intru totul, ci doar cronicizeaza boala..." citeste interviul
Interviu cu Richard J.Roberts: "...productia farmaceutica este mai degraba interesata nu sa va vindece pe dumneavoastra, ci sa va ia mai multi bani, asa ca, dintr-o data, cercetarea respectiva este deviata catre descoperirea de medicamente care nu va vindeca intru totul, ci doar cronicizeaza boala..." citeste interviul
Sarea noastra cea de toate zilele
...Sarea rafinata nu numai ca nu are nici o calitate terapeutica si nu mai da cu adevarat gust alimentelor gatite, dar provoaca, in plus,hipertensiune...citeste articolul
...Sarea rafinata nu numai ca nu are nici o calitate terapeutica si nu mai da cu adevarat gust alimentelor gatite, dar provoaca, in plus,hipertensiune...citeste articolul
Exercitiul
Jin Ji Du Li pentru incetinirea imbatranirii
Cu exersare Jin Ji Du Li putem incetinii imbatranirea si putem evita mai multe boli, printre care slabirea memoriei....citeste articolul
Cu exersare Jin Ji Du Li putem incetinii imbatranirea si putem evita mai multe boli, printre care slabirea memoriei....citeste articolul
Orarul corpului
Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fivindecate, din cauza uzurii organelor...citeste articolul
Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fivindecate, din cauza uzurii organelor...citeste articolul
Puterea terapeutica a copacilor
...Nu putini au simtit nevoia sa se aseze la radacina unui copac ca sa-si traga sufletul sau sa se sprijine, cu spatele, macar si pentru citeva minute, de un arbore, pentru a mai prinde puteri. Acestea sunt doar mosteniri ancestrale pe care cei mai multi le fac inconstient dar care, la baza, au o legatura puternica cu energia emisa de fiecare copac in parte.
...citeste articolul
...Nu putini au simtit nevoia sa se aseze la radacina unui copac ca sa-si traga sufletul sau sa se sprijine, cu spatele, macar si pentru citeva minute, de un arbore, pentru a mai prinde puteri. Acestea sunt doar mosteniri ancestrale pe care cei mai multi le fac inconstient dar care, la baza, au o legatura puternica cu energia emisa de fiecare copac in parte.
...citeste articolul
VALORI NUTRITIVE ALE ALIMENTELOR
Tabelul face referire la valoarea procentuală a fiecărei substanțe nutritive per 100 gr de aliment raportat la necesarul zilnic...citeste articolul REZONANTA UMANA INTRE MIT SI ADEVAR Cum este posibil sa traim cu impresia ca ducand telefonul mobil aproape de creier suntem in siguranta? Singurul raspuns este ca inca nu ne dam seama ce facem...citeste articolul Din farmacia verde, despre LEURDA ...Leurda este cunoscută ca remediu de milenii, fiind prescrisă drept întăritor şi detoxifiant de renumiţii medici ai Greciei antice...citeste articolul |
|
Afla daca esti asigurat
Calitatea de asigurat a unei persoane trebuie confirmata in interval de 3 luni, altfel persoana respectiva si cei co-asigurati de aceasta potrivit legii, isi pierd calitatea de asigurat.
Din fericire, fiecare dintre noi poate verifica statutul pe care il are la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, printr-un procedeu lejer, accesibil aproape oricui. Pentru aceasta click pe http://siui.casan.ro/cnas/servicii_online, apoi selectati optiunea „Asigurati“, introduceti CNP-ul si numarul de validare indicat de calculator, dupa care veti fi informat daca sunteti sau nu asigurat.
Calitatea de asigurat a unei persoane trebuie confirmata in interval de 3 luni, altfel persoana respectiva si cei co-asigurati de aceasta potrivit legii, isi pierd calitatea de asigurat.
Din fericire, fiecare dintre noi poate verifica statutul pe care il are la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, printr-un procedeu lejer, accesibil aproape oricui. Pentru aceasta click pe http://siui.casan.ro/cnas/servicii_online, apoi selectati optiunea „Asigurati“, introduceti CNP-ul si numarul de validare indicat de calculator, dupa care veti fi informat daca sunteti sau nu asigurat.